Opticworld optika hivatalos blogja

http://opticworld.hu/

2017. dec 31.

A szemüveg öltöztet: partyszemüvegek szilveszterre

írta: FatFox|Creative
A szemüveg öltöztet: partyszemüvegek szilveszterre

Legyél kreatív vagy vagány, visszafogott vagy kíváncsi, töltsd otthon a szilvesztert vagy buliban egy partyszemüveg már kész jelmez!

Az internet végtelen birodalma és webáruházai, a Pinterest és blogok világa készen áll, hogy ötleteket nyújtson neked. Ha körbenézel... szem nem marad szárazon a nevetéstől.

dorka_buli4.jpg

Fontos!

 1. Ha szemüveges vagy, próbáld fel, hogy stabilan ül-e az orrodon és a füleden a partyszemüveg. A szemüvegre tépőzárral és bújtatóval is tehetsz kiegészítőket. Vedd figyelembe a dekoráció súlyát!
 2. Ha nem fogsz szemüveget viselni szilveszterkor, próbáld ki, hogy a látótered mennyire tolerálja a partyszemüveget. Rossz lenne egy fejfájós, hányingeres estét kreálni az újév várási fergeteges estéje helyett.
 3. ...
Tovább Szólj hozzá

szilveszter optika ünneplés opticworld buliszemüveg

2017. dec 16.

Top 7 ajándékötlet az optikustól

írta: FatFox|Creative
Top 7 ajándékötlet az optikustól

Ha ismered ŐT, tudod milyen ajándékkal készülj. Ha figyelsz rá, félmondatai elárulják. Az is lehet, tudod mi az a valami, amire nem is gondol, de te érzed, hogy örülne neki. Még akkor is, ha mások előtt többször kijelentette, hogy neki biztos nem kéne...

 1. Kontaktlencse

Egy napi lencse jó kísérlet a szemüveges létből való kilépésre. Nem kötelez el, mégis megadod az esélyt kipróbálni ennek az új világnak az élményét. Ha visel kontaktlencsét, tegyél próbát színes lencsével is!

dorka_ajandek2.jpg

 1. Szemüvegtok

Sután hangzik, de ha látnád milyen kínálat van, már lelkes lennél az ötletemtől. A szép tok elegáns, mint egy ékszer. De lehet formabontó. Lehet hiperpraktikus. Lehet a személyiségéhez roppantul jól illeszkedő. Sőt, alkalmakra ...

Tovább Szólj hozzá

karácsony ajándék meglepetés optika opticworld

2017. dec 05.

Javítsd otthon a szemüveged!

írta: FatFox|Creative
Javítsd otthon a szemüveged!

5+1 tipp, hogy ha törik, hajlik, kiesik, rácseppen

Időnként felmerül, hogy a szemüveg otthon is javítható. Majd rájövünk, hogy ezt jobb lett volna elfelejteni, mielőtt eszünkbe jutott volna. Máskor kiderül, hogy ezeket a javításokat ingyen vagy igen kis költséggel orvosolja az optikus.

 1. Karcolódás

A lencse kis karcolódásai szinte alig láthatók a szemüveg viselője számára. Bár létezik leírás az autófényezőviasz, a fogkrém, a vazelin és a szélvédőtisztító rés feltöltő hatásáról, egyiket sem próbáltam.

Ha választani kéne akkor a szódabikarbónás keveréknek hinnék, mert mindenki tudja, hogy a nátrium-hidrogénkarbonát mindenre jó...

dorka_tores2.jpg

Visszatérve a karcok javítására, többnyire nem igényel sürgős beavatkozást. Hacsak nem bújunk be fejjel egy méteres ...

Tovább Szólj hozzá

sérülés szemüveg törés optika praktikák opticworld otthonigyógymódok

2017. nov 11.

Szemszárazság még az egyszer

írta: FatFox|Creative
Szemszárazság még az egyszer

7 ok, amitől száraz szem szindrómám lehet

Eltérő okai, de hasonló tünetei lehetnek a szemszárazságnak. Égető, viszkető érzés, szemszárazság, idegentest-érzés az, amit legtöbbször ilyenkor tapasztalunk. A sűrű pislogás arra utal, hogy csak több energiával tudja a megfelelő filmréteget biztosítani a „szem-csapata”.Ha enyhék a tünetek, egyszerű megoldások is segítenek.

szemallergia2.jpg

 1. Allergia

Előfordulhat, hogy csak az időjárási körülmények okozzák a szemszárazságot: a szél, a por vagy az erős napsugár. Azonban van, amikor azonosíthatók az allergiás időszakok. Ilyenkor nem csak az orrfolyás non-komfort érzése okoz zavart, hanem a szemviszketős, könnyezős időszak is.

 1. A kor előre haladta

A szervezet minden része így a szem is, egy ideig fejlődik. Utána figyelmes ...

Tovább Szólj hozzá

szem látás optika folyadék szemszárazság opticworld szemünkegészsége

2017. nov 04.

#opticworldsuli #nyereményjáték

írta: FatFox|Creative
#opticworldsuli #nyereményjáték

Fantasztikus nyereményjátékot indítunk!

 Rendkívül izgalmas kampány gondolata fogalmazódott meg bennünk, melyet ezúttal útjára is indítunk!  Kreativitásában szeretnénk összemérni a magyarországi gimis korosztályt.
selfie-students-feature-image.jpg

Szívügyünk a látás, az egészséges szem, így igyekszünk minden korosztálynak megfelelő koncepcióval és feltételekkel rendelkezésére állni. Valljuk, hogy jobb megelőzni a károsodást, mint a későbbiekben az elváltozásokat kezelni.

Jelenlegi nyereményjátékunk az iskolás korú gyermekekre összpontosít, hiszen bekerülve ezekbe az intézményekbe hatványozottan hangsúlyossá válik 100%-os látásuk. A rengeteg olvasás, írás -  főként mesterséges fény mellett - extrán igénybe veszi azonban szemüket. Az iskola mellett nem elhanyagolható tény az sem, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

játék iskola nyereményjáték gimnázium optika opticworld

2017. nov 04.

Segítség, az esküvőm lesz, ám szemüveges vagyok!

írta: FatFox|Creative
Segítség, az esküvőm lesz, ám szemüveges vagyok!

Miértek, hogyanok és megoldások

Azt mondják, a szemüveg okosnak mutatja viselőjét. De ki akar az esküvőjén okosnak látszani?! Egy menyasszony legyen egyszerre ártatlan és szexi, szende és felszabadultan kicsattanó. Ilyen hatást, igazán, csak egy kendőzetlen arc tud kifejezni.

Miért venném le?

... mert testnevelésórán és duhaj mulatságon csak kevés szemüveg ül meg az orron. Épségét kiszámíthatatlanul mozgó fejek, könyökök és térdek veszélyeztetik.

Szemüveg nélkül azonban... az angyalunk vigyázz ránk. Pontosan megítélni vagy legalább felbecsülni mások távolságát és mozgási sebességét... Nem kevés kockázattal jár.

Az esküvő kényesen fontos esemény. Megismételhetetlen pillanatok sora. Nem törheti fel a cipő a menyasszony lábát. Nem csikizhetik ...

Tovább Szólj hozzá

2017. okt 30.

Megoldás a szemszárazság ellen!

írta: FatFox|Creative
Megoldás a szemszárazság ellen!

A szemszárazság tünetei: sűrű pislogás, idegentest érzés, viszketés. Kellemetlen érzés. Mit tehetünk ellene?

dorka_szaraz6.jpg

 1. Megfelelő mennyiségű folyadékbevitel

Testünk 70%-ka víz. Sejtjeink egészséges működéséhez szükséges, hogy a szervezet egészének vízellátását biztosítsuk. Bizony: a napi vízszükséglet biztosításával a szemünk egészségéért is teszünk.

 1. Szemmosás

Különösen allergiás időszakban jelent nagy segítséget egy szemmosó. Készülhet műanyagból, de vannak gyönyörű csiszolt üvegből készült darabok is. Használata egyszerű: a mélyedésbe öntött vízbe belepislogunk. A rövid és fájdalommentes beavatkozás felfrissíti a szemet.

dorka_szaraz5.jpg

 1. Folyékony könny

Ezen a néven ismerik a legtöbben ezt a szemcseppet. ...

Tovább Szólj hozzá

monitor lencse szem látás folyadék műkönny szemszárazság opticworld

2017. okt 14.

Táplálkozz tudatosan: a szem

írta: FatFox|Creative
Táplálkozz tudatosan: a szem

Mit fogyassz szemed egészségéért?!

Már rég nem mindegy, hogy mit teszek az asztalra. Régóta tudom, hogy könnyebb megelőzni a betegségeket, akár a szembetegségeket is, mint gyógyítani. Ha pedig már megtörtént a baj, szívesen használok természetes megoldásokat. Mert jól látni fontos!

dorka_szep6.jpg

Szőlőmagolaj

Ma már nincs háztartás salátaolajak nélkül. A sokoldalú szőlőmag-olaj kedvező hatását több ellenőrzött kutatás bizonyítja. Ennek a magas antioxidáns és E-vitamin tartalmú olajnak a fogyasztásafiataloknak és időseknek egyaránt ajánlott.

Megelőzhető a monitor okozta korai szemfájdalom, szemfáradtság a szőlő magjából hidegen sajtolt olajjal. Javítható vele az esti éleslátás vagy a rossz látási körülmények közötti látásromlás.

Szerepe lehet az ...

Tovább Szólj hozzá

egészség szem látás optika tudatostáplálkozás opticworld előzdmegabajt szemünkegészsége

2017. sze 29.

Nézzük-e 3 vagy 13 évesként egész nap a tévét, laptopot, tabletet és az okostelefont?

írta: FatFox|Creative
Nézzük-e 3 vagy 13 évesként egész nap a tévét, laptopot, tabletet és az okostelefont?

3+1 okos ok, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon

Két-három generációval ezelőtt annak örült az „emberiség”, hogy a tengerentúli focimeccseket élőben nézheti, és nem bánta, hogy hétfőn adásszünet van. Ma előre és utólag elnézést kér a szolgáltató, ha néhány órára „nincs kapcsolat”. Sőt! Néhány napnyi tévé- vagy internethiánytól pszichoszomatikus tüneteteket produkálunk.

televizio-gyerek-tv-horz.jpg

A hiszti

A gyerekek mintákat követnek és próbálgatják a határokat. Ez érvényes a monitorhasználatukra is. Sok családban akár több órára is már óvodás, kisiskolás korban médiafogyasztók a legkisebbek is.

A fejlődő szem idegei és izmai azonban nem képesek napi több órás monitor okozta terhelés következmények nélküli elviselésére. Évről-évre egyre nagyobb felbontású ...

Tovább Szólj hozzá

gyerek szem látás optika opticworld óvdgyermekedszemét hogyanvédjemgyermekem

2017. sze 24.

A szemüvegkeretekről

írta: FatFox|Creative
A szemüvegkeretekről

Szemkápráztató út a monoklitól a bakelitig

Ördöngös témakör, hiszen a szemüvegtervezők fantáziája kiapadhatatlan forrása a jobbnál jobb anyagokból készült kereteknek. Nézzük, talán neked is eszedbe jut egy új ötlet, ami eddig senkinek!

Monokli, lornyon, cvikker

Annak idején a szemüvegek viselői kivételezett helyzetben voltak. Ritkaságnak számított a látás javító eszköz viselete, hiszen előállításuk drága, viselésük körülményes volt. Az emberek többségének nem is volt szüksége rá.

A könyvnyomtatás és az általános tankötelezettség adta az áttörést a szemüveg elterjedéséhez. Miután kialakult a fej oldalán végigfutó szárral elterjedt forma kényelmes, természetes és szükséges viseletté válhatott.

Megvallom, amikor nem emlékszem, hová teszem le a ...

Tovább Szólj hozzá

szemüveg szemüvegkeret optika opticworld egyedikeret

2017. sze 14.

A virtuális világ és a szem: a kisgyermek

írta: FatFox|Creative
A virtuális világ és a szem: a kisgyermek

A gyerekek nagyon alkalmazkodóak és gyorsan tanulnak. Azonban idegrendszerük, csontjaik, észlelésük lassan fejlődik. Szülői felelősség, hogy ne a divat és a kortárs gyerekek, hanem valódi szükségletei szerint támogassuk fejlődésüket, és óvjuk egészségüket. Így szemük egészségét is.

dorka_kisgyermek5.jpg

A szabad mozgás

Többen esküsznek a korai tanítás tévénézős módszerére: nézi és fejlődik. Mivel igen sokfélék vagyunk, bizonyára akad, akinek ez az üdvözítő megoldás. Elterjedtebb azonban az a nézet, hogy a korai időszakban a gyerekek agya nagymozgásokkal fejleszthető.

Eredményesebb és egészségesebb lehet az a gyermek, aki több időt tölt szabad levegőn. Az egészen pici – de még a nagyobb is – hempereghet, négykézláb mászhat, ...

Tovább Szólj hozzá

gyerek szem látás optika opticworld óvdgyermekedszemét hogyanvédjemgyermekem

2017. aug 28.

Miért szükséges a gyereket a szülőknek látásvizsgálatra vinni iskolakezdés előtt?

írta: FatFox|Creative
Miért szükséges a gyereket a szülőknek látásvizsgálatra vinni iskolakezdés előtt?

back-to-school-child-with-glasses-jpg11.jpg

Az új tanév hamarosan kezdetét veszi, ideje felkészülni rá! Élvezzük ki a nyári lustálkodós napokat, hiszen a suli kezdés a nyakunkon.

Az Amerikai Optometria Társaság megosztja most velünk, hogy miért szükséges az iskolát megelőző teendők közé felvenni a gyerek szemvizsgálatát és látásellenőrzését.

Az iskolakezdés témakörével kapcsolatban kialakult egy rutin tevékenység-sorozat. Készítünk egy listát és átnézzük, átgondoljuk a teendőket, hogy mi az ami már teljesült és mit kell még tenni becsengetés előtt - néha augusztus utolsó napjaiban. Ebbe beletartozik az új tollak, ceruzák, ebédes dobozka, ruhák, cipők beszerzése, illetőleg olyan teendők is, mint egy átfogó orvosi vizsgálat, hajvágás vagy akár egy ...

Tovább Szólj hozzá

gyerek szem látás optika látásvizsgálat opticworld óvdgyermekedszemét

2017. aug 13.

A szembogár

írta: FatFox|Creative
A szembogár

Ez a cím tartozhatna népmeséhez vagy egy történethez Bartos Erika vagy Kádár Annamária tollából. Szembogár. Vajon mi mindent köszönhetünk ennek a kedves nevet viselő szervünknek?

dorka_pupilla1.jpg

Pupilla

Hát, persze, hogy a pupilla! Németül, franciául, angolul, olaszul vagy latinul beszélgetünk, ha ezt az orvosi szót használhatjuk, kis kiejtési különbséggel,megértik.

Működése leginkább a fényképezőgép blendéjéhez hasonlítható. Az emberi szem esetében azonban egy sokkal érdekesebb, és sokoldalúbb „eszközről” van szó. Túl azon a tényen, hogy kevesebb fény érje a retinát, a pupilla, az emberi kultúrában, különös jelentőséggel bír.

Női fifikák

A szem sminkelési trükkjei között kiemelkedő helyen szerepel a szembogár „kis optikai tunninggal” való megnagyobbítása. Miért fontos ez? Viselőjének érdeklődő, felvillanyozott, izgatott hatást kölcsönöz, amit az ellenkező nem oly sokra értékel.

dorka_pupilla5.jpg

2 ...

Tovább Szólj hozzá

színek látás optika pupilla szembogár opticworld

2017. júl 24.

Szépet Látó Napszemüveg

írta: FatFox|Creative
Szépet Látó Napszemüveg

dorka_tukor1.jpg

Nagyapámék előszobájában állt egy tükör. Különös kerete volt, tele apró pici részlettel, amit gyerekként igen izgalmasnak láttam, de ennél sokkal több volt benne. Olyant tudott, amilyen élménnyel később az első napszemüvegem ajándékozott meg: egy másik világba kalauzolt.

Nagyapám időnként a tükörhöz vezetett. Így utólag úgy gondolom, olyan beszélgetések után, amikor szomorú vagy elgondolkodtató téma volt soron.

 • Megyünk a Szépet Látó Tükörhöz – jelentette ki, és nekiindultunk. Lassan lépkedtünk, miközben a vállamra tette meleg, megnyugtató tenyerét, és közben beszélt hozzám. –Ilyen tükör volt az apámék házában is. Hasonló…Belenézel, és meglátod, hogy milyen szép vagy, és milyen csodálatos mindaz, ami ...
Tovább Szólj hozzá

szem napszemüveg látás szemüveg opticworld

2017. júl 03.

Szemvidító ételek a kertből

írta: FatFox|Creative
Szemvidító ételek a kertből

Szerencsére a bőség zavarában vagyunk, ha olyan ételekről, frissen ehető gyümölcsökről, zöldségekről beszélünk, amelyek támogatják a szem fiatalságát, fényvédelmét és egészségét. Ha valaki nem szereti a répát vagy a spenótot, ott a sárgadinnye vagy a ribizli. Tessék válogatni!

Répa

Nem csak fütyülni tudunk tőle, de a szem egyik legfontosabb karbantartója. Este egy könnyű saláta répával és olívaolajjal nem csak az alakunkra, de a szemünkre is varázslatos hatással van. Nincs is szükség többre, hiszen napi 15 gramm elégséges mennyiség.

dorka_szemvidito6.jpg

Szőlő

A kékszőlő héja kifejezetten egészséges.  Jó hír lehet, hogy a feldolgozás során nem csak a szőlőlébe, de a borba is kerül belőle. A szem ereire van jótékony ...

Tovább Szólj hozzá

lencse szem napszemüveg szemüveg rövidlátás olvasószemüveg opticworld vigyázzaszemüvegedre

2017. jún 22.

Napszemüveg-szerelem

írta: FatFox|Creative
Napszemüveg-szerelem

Gombóc Artúr csokoládéevés iránti szenvedélyével tökéletesen egyetértek. Egy kiegészítéssel: könyörgök, jó minőségű legyen! Valahogy így vagyok a napszemüvegekkel is: gyönyörűek, vágyom rájuk, csak kérlek Uram, megbízható minőségű lencsét tegyél bele

Divathóbortok

Felsorolhatatlanul hosszú az ésszerűtlen divatok tömege. A cipőtől a frizuráig mi mindent hordott már az emberiség apraja-nagyja! A gésák apró cipőit vagy a mindössze néhány évtizede hódító körömcipő következményeit több ezer nő szenvedte.

dorka_jonapszem4.jpg

Nem kell ennyire messzire menni, hiszen a boltozat megtámasztása nélküli, keskeny lábfejű, silány anyagból készült cipő is okoz kellemetlen meglepetéseket. Hosszú- és rövidtávon. Gyerekeknél és felnőtteknél. Férfiaknál és nőknél. Nem válogat.

Emeljük fel a tekintetünket!

A cipők – és csokoládék – után nézzünk szemmagasságba. Nem vagyunk kíméletesek a szemünkkel sem, ha divatról vagy annak hamis megidézéséről van szó, mert a tapasztalat az, hogy ...

Tovább Szólj hozzá

lencse szem napszemüveg opticworld

2017. jún 10.

Az UV-sugárzás: ahogy engem érint

írta: FatFox|Creative
Az UV-sugárzás: ahogy engem érint

Fájdalommentesen, jelentéktelen tünetek összességeként van hatása a szemre az UV-sugárzásnak. A károsodás lépései szinte követhetetlenek, ám „eredményei” józan óvatosságra intenek.

Hogyan érezhetem, ha káros mennyiségű UV-sugárzás érte a szemem?

A gyengébb éjjeli látás mellett a színek pontos észlelésével lesz problémánk. A folyamat lassú, azonban a több apróbb-nagyobb terhelés összeadódik. A szem nem felejt – mondhatnánk, bár így elsőre elég furcsán hangzik.

dorka_uv1.jpg

Gyógyszerektől lehet érzékenyebb a szemem?

Sajnos igen. Nem is gondolunk rá, pedig az apróbetűs gyógyszerszedési kockázatok között szerepel ez a veszély. Aránylag gyakran alkalmazott orvosságokról van szó: fogamzásgátlók, nyugtatók, de még egyes antibiotikumoknak is lehet ilyen mellékhatása.

Milyen szembetegségeket okozhat az UV-sugárzás?

Sorolom, a teljesség igénye nélkül:

 1. legáltalánosabb a szürkehályog, és
 2. a sárgatest ...
Tovább Szólj hozzá

szem napszemüveg optika UV opticworld munkaszemüveg

2017. jún 01.

Szemüveg házikedvenc szerepben

írta: FatFox|Creative
Szemüveg házikedvenc szerepben

10+1 gondozási tanács

Tappancs csere, új szár, megfelelő „odú” és tisztántartás. Néhány szabály megtanulásával és megtartásával, akár egy házikedvenc, boldoggá tehető a szemüvegünk.

0a54649fbf52d46a92b3229c591b553b.jpg

7cb6188a270d802e77fd04248b8bff06.jpgglasses_case_2.jpg

Vannak szemüvegek, amelyek csodálatos dolgokat képesek túlélni. Kibírja, ha ráülnek, leejtik, elkallódik és utána döbbenetes helyről, sértetlenül kerül elő. Ilyenkor bizonyára az optikusok láthatatlan angyalai vigyáznak rá.

A nélkül, hogy kísértenénk a sorsot, van néhány szabály, amelynek betartásával nem ezeknek az angyaloknak a tettrekészségére bízzuk szemüvegünk épségét. Megfelelő figyelemmel hosszú életet biztosíthatunk számára.

 1. A szemüvegnek legjobb, ha állandó helye van. Így elkerülhetjük, hogy rápakoljuk a ...
Tovább Szólj hozzá

szemüveg szemüvegtok szemüveglencse szemüvegtisztítás vigyázzaszemüvegedre

2017. jún 01.

Gyermek napszemüvegben!?

írta: FatFox|Creative
Gyermek napszemüvegben!?

dorka_gyszem_n_1.jpg

Sok éve történt, amikor hazalátogatott Olaszországban élő csoporttársnőm 2-3 éves kislányával.  A járókelők utánuk fordultak az utcán. Olyanok voltak, mint két divatlapból kivágott anya-lánya modell. Természetesen mindketten napszemüveget viseltek, mert ők már akkor tudták…

Divat vagy szükséglet?

Ez a legfontosabb kérdés minden gyermek-kelléknél. A kínálati oldal ajánlatai arról akarnak meggyőzni, hogy jobb és felelősségteljesebb szülők vagyunk, ha megvásároljuk terméküket. Ezért van szükségünk valódi információkra, hogy megtudjuk, mi az, amire valóban szüksége van gyermekünknek.

Tehát?

Szükséges, de nem mindenáron! Nem mindegy, hogy

 1. honnan származik,
 2. mikor,
 3. mire használja a gyermek,
 4. milyen ...
Tovább Szólj hozzá

gyerek napszemüveg szemüveglencse UV óvdgyermekedszemét hogyanvédjemgyermekem

2017. máj 15.

Amit már az iskolában megtanultunk a dioptriáról

írta: FatFox|Creative
Amit már az iskolában megtanultunk a dioptriáról

Olyan 10 éves lehettem, amikor azt hallottam, hogy Néro császár egy csiszolt kristályt tartott a szeme elé, hogy élesen lásson távolra. Akkoriban az uralkodókról annyit tudtam, amennyit minden királylánynak készülő kislány tud. A csillogó kristályokról ugyanennyit. A dioptriáról meg konkrétan semmit.

Azt tudtam, hogy nem akarok szemüveget hordani, mert ronda és félteni kell, hogy baja esik. Megpróbáltam minden létező alternatív gyógyulási módot, de egyik sem hozta meg a várt javulást, és egy nap, szemüveges lettem.

Általános iskolai fizika és biológia órán (elvileg) megtanultuk, hogyan működik a szem és mit jelent a dioptria. Rövid leszek: a távcsövek, a fényképezőgépek vagy a szemüveg lencséjének jellemzésére a ...

Tovább Szólj hozzá

lencse szem szemüveg dioptria kontaklencse multifokális bifokális rövidlátás olvasószemüveg távollátás öregszeműség presbiópia munkaszemüveg monovision

2017. máj 15.

A szemüveg, amit már láttál a magazinokban

írta: FatFox|Creative
A szemüveg, amit már láttál a magazinokban

Például Elton

Vannak olyan keretek, amelyeket elég meglátni és megszeretni. Olyan természetességgel illeszkedik hozzád, mint az arcodat meghatározó szemöldököd, orrod vagy a szemed formája. Kifejezi személyiségedet. Hozzáad ahhoz az üzenethez, amit el akarsz mondani magadról.

Ilyen szemüveg létezik. Nem is egy. Megtalálni azonban már nem olyan könnyű. Jó ízlésű optikus vagy divatszakember segíthet hozzá. Vannak minden alkalomra hordható szemüvegek, de ha teheted, váltogasd őket. Bámulatos átváltozásokat érhetsz el.

Az egyik, ha nem a legnagyobb szemüvegdivat-diktátor Elton John. Lenyűgöző merészséggel választja konszolidált, és party- vagy buliszemüvegeit. Tökéletesen bizonyíték rá, hogy a szemüveg öltöztet. Némelyik ...

Tovább Szólj hozzá

napszemüveg hírességek szemüveg eltonjohn jamesdean

2011. feb 02.

A látás hibái

írta: ArtFlo
A látás hibái

amikor-nem-latunk-tovabb-az-orrunknal-n-529.jpg
Látásunkra minden más érzékünknél jobban támaszkodunk a hétköznapi életben,ezért a jó látás nagyban meghatározza közérzetünket,életminőségünket.A látás természetes módon változik az élet során.Minél többet tudunk szemünk változásairól és az ezekkel kapcsolatos teendőkről,annál nagyobb eséllyel óvjuk meg ép látásunkat.

Alapvetően 3 különböző fénytörési hibát különböztetünk meg:
- rövidlátás /myopia/
- távollátás /hypermetropia/
- astigmia

Nem fénytörési hiba,hanem korral járó fókuszálási hiba az öregszeműség/ presbyopia/

RÖVIDLÁTÁS

A legygakrabban előforduló fénytörési hiba.Legtöbbször abból adódik,hogy a szem tengelye a normálisnál hosszabb,tehát a végtelenből jövő sugarak a retina ...
Tovább Szólj hozzá

látás szemüveg optika rövidlátás távollátás astigmia presbiópia látáshibái

2011. feb 02.

Üzleteink

írta: ArtFlo
Üzleteink

280_580x385_store.jpg

NÉZD MEG TÉRKÉPEN ÜZLETEINKET IDE KATTINTVA!

ZEISS SZALON 1061 BUDAPEST Andrássy út. 6.
Tel.: 06 1 950 4409
Mobil: 06 30 217 26 66
Fax.: 06 1 312 2002

OPTICWORLD WESTEND CITY CENTER
Eötvös József sétány 27.
Tel.:06 1 4111 666
Mobil:06 30 983 81 35
Fax.:06 1 4111 667

OPTIC WORLD CORA 2011 BUDAKALÁSZ OMSZK PARK 1.
Tel.:06 26 540 233
Mobil:06 30 516 1193
Fax.:06 26 540 234

OPTIC WORLD SZENTES 6600 SZENTES KOSSUTH TÉR 5.
Tel.:06 63 444 543
Mobil:06 30 3674696
Fax.:06 63 444 543

OPTIC WORLD CEGLÉD 2700 CEGLÉD RÁKÓCZI ÚT 2.
Tel.:06 53 311 802
Mobil:06 30 637 3526
Fax.:06 53 311 802

OPTIC WORLD VÁC 2600 VÁC SZÉCHENYI ÚT 4-6
Tel.:06 27 311 210
Mobil:06 30 983 8121
Fax.:06 27 311 210

OPTIC WORLD ESZTERGOM 2500 ESZTERGOM KOSSUTH LAJOS UTCA 5.
Tel.:06 33 315 355
Mobil:06 30 ...

Tovább Szólj hozzá

2011. feb 02.

Látásvizsgálat

írta: ArtFlo
Látásvizsgálat

58878_915500898485654_4998473945778832459_n.jpg

Az életkor előre haladtával mindenki számára ismerőssé válik a következő probléma:
Nem tudok már olvasni. ”Rövid a karom”.

Ekkor válik szükségessé az olvasó szemüveg használata.
A következő gond akkor merül fel, ha mind e mellet távolra sem látunk jól, illetve a monitor előtti munkavégzéshez harmadik szemüvegre lenne szükség.

A megoldás a multifokális , más néven progresszív szemüveglencse használata!

Ez a lehetőség esztétikusan, láthatatlanul egyesíti magában mindhárom szemüveget.Bizonyára sokan ismerik, illetve már alkalmazták is ezt a segítséget.
Ezáltal megtapasztalhatták az esetlegesen felmerülő problémákat is: a nehéz megszokást, a látótér szűkülését, a bizonytalanságot lépcsőn járásnál, stb. Fontos ...

Tovább Szólj hozzá

látás látásvizsgálat opticworld

2011. feb 02.

Szemüveg készítés

írta: ArtFlo
Szemüveg készítés

konyv.jpg
A szem nek a legkevésbé megterhelő, ha a lehető legalacsonyabbra tesszük az asztalon, és legalább olyan messze legyen ameddig a kezünkkel elérünk. Legyen szemben, ne kelljen oldalra néznünk, vagy ferdén ülni előtte. Néhány munkaasztalba be van süllyesztve a monitor, általában nem látásergonómiai szempontból, mégis ideális megoldás. Ha a szem lefelé tekint, kisebb a szemrés, mintha egyenesen, vagy felfelé néz. Kisebb szemrésnél kevésbé párolog el a könny.


Ahhoz, hogy megértsük a képernyős munkahelyeken felmerülő különböző egészségünkre káros tényezőket, tudnunk kell ezeknek működését és hatásait.

Különböző megjelenítő eszközök működése, tulajdonságai

A monitorok a számítástechnika őskorának hírnökei, ...

Tovább Szólj hozzá

monitor szemüveg optika szemfáradtság